Медики розповіли про те, яким людям категорично заборонено вживати гарбуз, а яким, навпаки, варто його додавати в свій раціон харчування. Так, фахівці розповіли, з якої причини не можна їсти цей овоч, і в чому його користь для організму людини.

Про це повідомляє портал «РБК-Україна»

За словами фахівця з харчування Олександра Войнова, у вживанні гарбуза важливо знати міру. Якщо при вживанні цього овоча у людини з'являється здуття в животі або послаблення стільця, то досить скоротити відсоток вживання гарбуза.

Категорично заборонено вживати гарбуз, якщо у людини є індивідуальна непереносимість. Деякі люди можуть відчути погіршення свого стану після того, як з'їли гарбуз, тому від неї в такому випадку варто відмовитися.

Дуже акуратно варто вживати сиру гарбуз, особливо, тим людям, у яких запалені хвороби шлунково-кишкового тракту і є проблеми каменів в жовчному міхурі і нирках. Оскільки овоч в сирому вигляді погано перетравлюється в шлунку, то літнім людям і дітям краще їсти його в обробленому вигляді.

Семечки тыквы
Семечки тыквы

Оскільки гарбуза може спровокувати підвищення рівня цукру в крові, людям з діабетом не варто нею захоплюватися.

Однак в гарбузі міститься багато вітамінів, особливо, в ньому є каротин, якого в 4-5 разів більше, ніж в моркві. При попаданні каротину в організм, він стає вітаміном А, який дуже важливий для організму людини.

Крім того, в овочі є вітаміни C, E, K і майже всі вітаміни групи B. оскільки в цьому овочі міститься низький рівень калорій, він є дуже дієтичним продуктом. У гарбузі немає крохмалю, холестерину, трансжирів, але вона містить в своєму складі велику кількість клітковини.

Нагадаємо, що фахівці в області харчування розповіли про те, з якими хворобами можна впоратися за допомогою кави.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", лікарі пояснили, які продукти харчування категорично не можна виключати зі свого раціону харчування.

Також портал "Hyser" писав, що фахівці назвали приховані ознаки діабету, які людина може навіть не помічати.