Дієтолог-консультант Олена Юдіна поділилася інформацією про те, яку користь несе в собі гречка і розповіла, чи варто вживати її кожен день. Не секрет, що ця крупа є в раціоні багатьох українців і блюдо з неї готуються досить часто.

У бесіді з журналістами видання OBOZREVATEL вона пояснила, що таке гречана монодієта, а також розкрила всі її правила і особливості.

Якщо кожен день харчуватися тільки гречкою, то не важко здогадатися, що харчування не буде повноцінним. Для того, щоб організм отримував вітаміни і мінерали в достатній кількості, йому потрібно максимально збалансоване харчування, а тільки гречка цього забезпечити не може.

Але при цьому існує гречана монодієта, суть якої полягає в тому, що один раз в тиждень людина є виключно гречку. У страви, приготовані з цієї крупи можна як додавати сіль, так і обійтися без неї. Таке харчування дієтологи називають своєрідною "розвантаженням" для організму, оскільки шлунково – кишкового тракту - "відпочиває".

Гречка. Фото: скріншот YouTube-відео
Гречка. Фото: скріншот YouTube-відео

Цей ефект забезпечується за рахунок великої кількості клітковини, яка міститься в цільнозерновій крупі. Вона чистить організм зсередини, як «щітка». При цьому розвантажувальні дні корисні не тільки худне людям, а й тим, хто просто стежить за своїм здоров'ям.

Більш того, дієтологи рекомендують регулярно включати цю кашу в свій раціон вегетаріанцям. Також вона корисна людям, які страждають від цукрового діабету. Гречка очищає організм від токсинів і шлаків.

Але існують і певні обмеження для тих, хто хоче додати гречку в свій раціон. Вживати її не рекомендується тим, хто страждає від здуття живота або захворювань кишечника.

Раніше "Hyser" писав про те, що названі неочевидні симптоми пухлин в жовчному міхурі.

Також наш портал розповів про те, що фахівці назвали кашу, яка здатна зміцнити серце і кістки.

Нагадуємо, що дієтологи розповіли, чим корисний звичайний чорнослив і кому слід ввести його в раціон.