Знизити ризик виникнення інсульту допоможе відмова від деяких продуктів.

Медики впевнені, що правильно підібране меню може на 80% убезпечити людину від незворотних наслідків захворювання серцево-судинної системи, пише "Обозреватель".

Європейське проспективне дослідження раку і харчування (EPIC) пише, що інсульт виникає внаслідок блокування припливу крові до мозку людини, що, в свою чергу, перешкоджає надходженню кисню в тканини мозку. Якнайшвидше лікування допоможе уникнути серйозних пошкоджень його тканин.

Однак знизити сам ризик виникнення інсульту можна відкоригувавши меню. Найшкідливіші продукти, які провокують серцево-судинні захворювання - це продукти з високим вмістом насичених жирів і трансжирів.

Також потрібно виключити або мінімізувати споживання продуктів з великим вмістом солі, інакше у людини виникне ризик виникнення артеріального тиску.

Європейські фахівці вивчали анкети резидентів з 9 країн. 400 тисяч учасників заповнили анкети, в яких вказали своє звичне харчування, описали свій спосіб життя, історії хвороби та соціально-демографічні характеристики. Спостереження за учасниками тривало близько 13 років. Вчені відзначали, скільки та чи інша людина споживає м'яса, риби, молока, яєць, зернових і фруктів, бобів і насіння, харчових волокон їдять ці люди.

В кінці експерименту дослідники відзначили, що найнижчий ризик виникнення інсульту був у тих людей, в раціоні яких були присутні овочі, клітковина, молоко, сир або йогурт. При споживанні додатково 200 грамів овочів ризик ішемічного інсульту скорочувався на 13%. А 10 грамів харчових волокон знижували його на 23%.

Серед факторів, що підвищують ризик виникнення інсульту, вчені виділили куріння, високий кров'яний тиск, ожиріння, високий рівень холестерину, діабет, надмірне вживання алкоголю.

Раніше Hyser писав про те, який популярний напій може призвести до інсульту.

Також Hyser повідомляв, що названо сім причин, за якими чай з м'ятою потрібно пити щодня.

Нагадаємо, що названі сніданки, які перетворюють старіння на біль.