Ще в радянські часи манну каша вважали найкращою їжею і для дорослих, і для дітей.

Але сьогодні погляди лікарів змінилися. Одні вважають кашу корисною, інші ж говорять про її шкоду для здоров'я.

Манкою називають подрібнені зерна пшениці. Щоб приготувати крупу, беруться центральні частини зерен, як самі легко готується і кращі для харчування. Ця частина злаку має найбільшу кількість клейковини і крохмалю. Решта ж містять в собі вітаміни і клітковину, які мають користь для людського організму. Однак в крупу вони не потрапляють.

Щоб у дітей ріс скелет і вони добре себе почували, їм необхідний кальцій, калій та інші мікроелементи. А манка містить в собі фітинову кислоту, яка блокує всмоктування кальцію в шлунково-кишковому тракті, що може привести до появи рахіту.

Речовина гліодин (мукополісахарид) може змінити кислотне середовище кишечника, привести до алергії і навіть до омертвіння всмоктуючих ворсинок кишечника. Тоді орган не може повноцінно виконувати свою роботу і залізо з калієм погано всмоктуються в організм. А без мікроелементів зростаючий організм не може правильно розвиватися і функціонувати.

При приготуванні манної каші зазвичай в неї додають масло і цукор, без яких блюдо буде несмачним. Якщо кашу приготувати на молоці, то вона стає неймовірно калорійною, адже сама по собі каша це вуглевод.

При регулярному вживанні такої страви людина може досить сильно поправитися.

Також солодка каша може привести до карієсу, проблемами з зубами, порушити роботу шлунково-кишкового тракту, привести до застуди та інфекційних хвороб верхніх дихальних шляхів, запорів.

Дієтологи рекомендують не посилювати кашею любителям цієї страви, а перед приготуванням кілька разів вимочувати крупу.

Раніше Hyser писав про те, що названі сніданки, які перетворюють старіння на біль.

Також Hyser повідомляв, що зірковий дієтолог забороняє їсти популярний овоч.

Нагадаємо, що в Україні подорожчає надпопулярна крупа.