Фахівці з'ясували, що в Україні порушується законодавство у сфері торгівлі ковбасними виробами. Компанії не тільки виробляють неякісний продукт, але і не вказують на ньому терміни реалізації, а також торгують фальсифікатом.

За словами виконавчого директора спілки споживачів України Максима Несміянова частина ковбасної продукції, яку реалізують в Україні, - фальсифікат. Фахівець стверджує, що на прилавках магазинів можна побачити не тільки неякісну продукцію, але і ковбасу без вказівки терміну її реалізації.

Несміянов здійснив рейд по київських ковбасних магазинах, щоб перевірити їх продукцію. Результати свого розслідування він опублікував у своєму YouTube-каналі.

Несміянов перевірив кілька магазинів, які продають ковбасу недалеко від станції метро Академмістечко. У кожному з них він знайшов або прострочену ковбасу, або товар, на якому виробник не вказав кінцевий термін реалізації.

Також Несміянов відправився за адресою, яка вказана як місце знаходження виробника "Петреківські ковбаси". Однак на цьому місці замість ковбасного цеху знаходиться виробництво, яке розподіляє кисень по балонах. За вказаними контактними телефонами Несміянов з'ясував, що ковбасу привозять з Львівської та Рівненської областей.

Есперт пояснив, що суть такого обману в тому, що в разі масового отруєння перевіряючим органам не вдасться знайти виробника і притягнути його до відповідальності.

"У чому суть? На маркування пишуть одне, а везуть товар із Західної України. У разі, якщо відбудеться масове харчове отруєння, контролюючі органи їх не знайдуть", – пояснив експерт.

Як повідомлялося раніше, експерти визначили, з чого складається "дитяча" ковбаса, яку продають в Україні. Цей продукт явно не варто давати своїм дітям.

Hyser також писав, що дієтолог розповів, як можна їсти макарони і при цьому не товстіти. Ви будете здивовані.