Деякі види грибів можуть бути дуже небезпечними для людського організму.

Реальну загрозу для здоров'я представляють солоні гриби. Також небезпечно вживати зіпсовані, несвіжі грибні консерви, оскільки це може привести до раку печінки. Відповідною інформацією з цього приводу поділився міколог, автор науково-популярних книг про гриби Михайло Вишневський, пише "Lenta.ua".


Крім того, гриби можуть мати й інші негативні наслідки для здоров'я. Спеціаліст попередив, що вживання грибів може стати причиною розвитку ботулізму та інших проблем.

Однак інший фахівець з грибів Даменік Кассанеллі зазначив, що важливо правильно приготувати гриби. За його словами, їстівними і безпечними для здоров'я можуть бути, наприклад, печериці та гриби сироїжки. Головне знати, як їх готувати.

Справа в тому, що якщо з'їсти завчасно груздь, можна отруїтися. У зв'язку з цим, вважається, що 40-50 днів після засолювання він повинен стояти і тільки після цього його можна їсти.


Однак якщо отруєння грибами все-таки сталося, то потрібно терміново викликати лікаря. При цьому обов'язково збережіть залишки грибів, щоб фахівець знав, яким саме з безлічі видів грибів, ви отруїлися.

В цілому налічується понад десять симптомів, які проявляються після отруєння грибами. До того ж може виникнути алергічна реакція навіть на опеньки, і якщо вона проявилася, краще з грибами розлучитися.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі регіони, де у вересні багато грибів.

Також наш портал повідомляв, що у Хмельницькому сталося масове отруєння школярів.

Нагадуємо, що дві дівчинки отруїлися грибами на Вінниччині.