Люди заморожують продукти, як спосіб їх тривалого зберігання.

Однак мало хто знає, що деякі продукти після заморозки перетворюються просто на сміття, пише "РБК-Україна".

Одним з таких продуктів є майонез. Після розморожування майонез поміняє свою консистенцію і стане неоднорідною масою з грудками. Для їжі такий соус буде непридатний.

Свіжі помідори також після заморозки втрачають свій зовнішній вигляд і смакові якості. Розморозивши овочі, ви побачите слизовий бруд, з якого салат вже точно не приготуєш.

Сире яйце при заморожуванні розширюються, що може привести до вибуху шкаралупи. Заморожувати краще варені яйця без шкаралупи в спеціальному ЗІП-пакеті.

Рис втратить свої смакові властивості після розморожування.

Гречка під впливом низьких температур втратить корисні властивості.

Паста злипнеться і стане єдиним неапетитним шматком.

Пляшки з шампанським, вином, пивом при заморожуванні можуть лопнути, так містять в собі більше води, ніж спирту.

Смажена їжа змінить свій смак так як заморозка зробить її вологою.

Салатна, шпинат і інша зелень також стануть вологими після розморожування і тьмяними. Для їжі вони стануть непридатними, а ось дрібно порізані відмінно підійдуть для супу або борщу.

Молоко і молочні продукти стануть грудкуватими після заморозки і для пиття не придатними.

Сир змінить текстуру після розморожування. Деякі сири стають борошнистими, а інші-важкими і щільними.

Огірки стануть млявими і втратять хрускіт.

Сира картопля при заморожуванні може стати зернистою. Заморожувати краще варену картоплю.

Раніше Hyser писав про те, що медики розповіли, від яких продуктів харчування варто відмовитися після 30 років.

Також Hyser повідомляв, що медики розповіли, яка каша корисна для здоров'я.

Нагадаємо, що фахівці розповіли про те, які популярні продукти допомагають поліпшити ясність розуму.