Лікар-дієтолог назвала найшкідливіші страви, які не варто їсти з картоплі.

Багато людей як гарнір віддають перевагу картоплі. У ньому дійсно досить багато корисних речовин. Але також в цьому овочі міститься і дуже багато вуглеводів. Вони негативно впливають на організм людини. Тому від деяких страв з картоплі все ж варто відмовитися, щоб не наражати себе на небезпеку.

Лікар-дієтолог Тамара Прунцева розповіла, які страви найнебезпечніші для організму людини і від них потрібно відмовитися.

За її словами, страви з картоплі можна їсти регулярно, але в цьому випадку важливо не переїдати вечорами, а також стежити за тим, щоб протягом дня калорії спалювалися. Наприклад, варто обов'язково додати спорт. Він дуже корисний не тільки для зниження ваги, але і для загального оздоровлення організму. Тому хоч в мінімальній кількості він повинен бути присутнім в житті людини.

Якщо часу на повноцінні заняття спортом немає, то можна просто замінювати їх на прогулянки на свіжому повітрі. Але вони за часом повинні бути в районі години. Тоді для організму буде ще більший корисний ефект. Тому що він буде ще додатково насичуватися киснем.

На думку дієтолога, найкориснішим є зварений в невеликій кількості води картопля або запечений. Найбільша кількість корисних речовин і мінералів у поверхні – з цієї причини Прунцева не радить довго тримати бульби у воді.

Найшкідливіші страви з картоплі-це картопля у фритюрі і картопля по-селянськи. У цих стравах міститься дуже багато масла. А термічна обробка страви руйнує практично всі корисні речовини в самому овочі. Від таких страв варто повністю відмовитися.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, який продукт захищає від зупинки серця.

Також писали, що лікар назвала найоптимальнішу кашу для гормонального балансу.

Нагадаємо, що лікарі створили калькулятор, який точно вкаже, коли в організмі людини почнеться недоумство.