Експерт-дієтолог розповів українцям, відмова від яких продуктів допоможе уповільнити старіння

Те, що людина вживає в їжа впливає на стан здоров'я не тільки в один конкретний момент, але і відбивається на тривалості життя. Експерти виділяють продукти, які на завдають найбільшої шкоди організму в цьому сенсі. Про це повідомляє iнформаційний портал "Голос.ua".

Дієтолог розповів, що для того, щоб продовжити тривалість життя, в першу чергу необхідний знизити споживання різних кондитерських і борошняних виробів, таких як хліб, булки і печиво, оскільки в них міститься велика кількість транс-жирів і цукру. Крім цього, в борошняні вироби нерідко додається маргарин, молекули якого, потрапляючи в клітини, погіршують клітинну мембрану, роблячи її нееластичною і погіршуючи її здатність проводити поживні речовини, що, в свою чергу, призводить до прискореного старіння.

Таким чином, людина, часто споживає борошняні вироби в їжу ризикує зіткнутися з ранньою старістю, оскільки чим коротше життєвий цикл клітини в організмі, тим швидше її замне інша клітина, проте цей ресурс досить швидко виснажується, що виражається в зниклих роках життя.

Шкодять також і м'ясні вироби, такі як сосиски або ковбаси. У таких продуктах часто міститься нітрат натрію, що є канцерогеном, а також фосфат, який забирає вологу. Ці хімікати, в поєднанні з тим, що саме по собі м'ясо в ковбасах може виявитися неякісним і сильно обробленим, наближає людину до старості.

Нарешті, скоротити роки життя людини можуть і деякі види майонезу. Так, соус, в якому містяться додані стабілізатори і барвники представляє для людини особливу небезпеку. Купувати рекомендується тільки майонез, до складу якого входять тільки натуральні продуті, такі як жовток, оцет, гірчиця і масло.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, яка каша покращує зір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лікарі розповіли, які продукти небезпечно поєднувати з салом.

Також "Hyser" писав, що названа каша, яка зміцнює здоров'я серця.