Медики розповіли, яка каша несе в собі небезпеку, якщо вживати її на наступний день після приготування.

За словами фахівців таким продуктом можна отруїтися, пише "РБК-Україна".

Американські медики розповіли, що з рисовою кашею слід бути обережними, адже в сирому рисі містяться спори Bacillus cereus, які можуть викликати розлади травлення.

При цьому патогенні мікроорганізми навіть після варіння можуть залишатися в каші і розмножуватися при зберіганні готового продукту. Саме тому при вживанні рисової каші на наступний день у людини може виникнути харчове отруєння.

Лікарі стверджують, що вчорашній рис здатний викликати у людини блювоту, пронос та інші проблеми з травленням. Навіть якщо рис ви розігрієте, мікроорганізми нікуди не подінуться.

Але відмовлятися від рису не поспішайте. Дієтологи стверджують, що ця крупа здатна принести більше користі, ніж шкоди. Але варто пам'ятати, що приготований рис не слід зберігати більше однієї години.

Рис. Фото: скріншот YouTube-відео
Рис. Фото: скріншот YouTube-відео

Відзначимо, що рис є джерелом складних вуглеводів, важливих амінокислот, вітамінів і мікроелементів. А ньому містяться вітаміни групи B (В1, В2, В3 і В6), які сприятливо впливають на нервову систему. А також є вітаміни РР, Е, каротин, фосфор, калій, залізо, цинк, кальцій, марганець, мідь, селен і йод.

Рис надає абсорбуючий ефект, покращує стан шкіри, нігтів і волосся, він рекомендований до вживання при захворюваннях сечового міхура і нирок, підвищує стійкість організму до стресів і покращує мозкову діяльність, забезпечує тривале відчуття ситості і постачає енергією, сприяє виведенню солей, які, в свою чергу, можуть спровокувати хвороби суглобів.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, які популярні продукти викликають хронічні захворювання.

Також Hyser повідомляв, що у мережі з'явилися подробиці про те, як Михайло Шуфутинський переносить хворобу.

Нагадаємо, що українцям розповіли п'ять ознак раку щитовидної залози.