Ягоди, які дозрівають восени, дуже потрібні людському організму для того, щоб імунітет був міцним і зміг боротися із застудою, вірусами і хронічними хворобами, що загострюються саме в цей період.

Джеми та варення з обліпихи і калини, настої з горобини забезпечать ваш організм вітамінами на всю зиму, пишуть "Вести".

Фахівці розповіли, яку користь приносять осінні ягоди.

Отже, журавлина. Ця садова ягода містить в собі велику кількість антиоксидантів і вітаміну С. Вона здатна підвищити захисні сили організму, зміцнити імунітет, перешкоджає виникненню і розвитку ракових клітин, сприятливо впливає на здоров'я сечостатевої та травної системи.

Журавлину можна вживати не тільки в сирому вигляді, але і додавати в десерти, страви з птиці і м'яса. Смачним виходить морс з журавлини, варення або чай.

Обліпиха містить в собі вітаміни групи В, С, Е, К, флавоноїди, органічні кислоти, натрій, магній, залізо, марганець, алюміній. Вона на зразок лікарського препарату заспокоює нервову систему, зміцнює імунну, корисна для серця і судин, а також допомагає організму боротися з раком.

Обліпиха користується попитом в кулінарії. З неї готують напої, варять варення, печуть пироги та інші десерти.

Калина є джерелом вітаміну С і вітаміну Р, необхідного для того, щоб організм повністю засвоїв аскорбінову кислоту. Вона сприятливо впливає на ССС, імунітет, а також допомагає боротися з ГРЗ.

Глод корисний сердечникам. Він надає розширює дію на судини і покращує засвоєння кисню серцевим м'язом, знімає аритмію, нормалізує сон.

Пектин в його складі знижує рівень шкідливого холестерину в крові і виводить з організму токсини і шлаки.

З цих ягід можна приготувати джеми, мармелад. Його додають в чай, а з розмелених ягід виходить відмінна начинка для солодких пирогів.

Раніше Hyser писав про те, що медики назвали найкорисніший для печінки фрукт.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали продукти, які покращують стан серця.

Нагадаємо, що лікарі назвали ягоду, яка моментально підвищує чоловічу потенцію.