Експерти розповіли про незвичайну страву, яка, тим не менш, покращує здоров'я

Правильний сніданок є запорукою наявності повноцінного заряду енергії на день, а також збагачує організм корисними речовинами. Одними з найпопулярніших страв на сніданок є вівсянка і гречана каша, проте експерти радять не "зациклюватися" на цих двох кашах і урізноманітнити раціон за рахунок інших круп. Однією з альтернатив звичним каш може стати кіноа. Про це повідомляє iнформаційний портал "Голос.иа".

Кіноа-корисний і багатий на поживні речовини вид крупи, який, крім усього іншого, вважається хорошим джерелом рослинного білка. Експерти проводили дослідження, яке показало, що вживання кіноа як серед молодих, так і серед літніх людей сприятливо позначилося на здоров'ї серця і судин.

Для приготування двох порцій цієї каші знадобиться 200 грам кіноа, 200 мілілітрів молока, 20 грам вершкового масла, 150 мілілітрів води, одна груша, а також по 20 грам смородини і меду. Сіль і кориця додаються за смаком.

Готується страва наступним чином: промите кіноа заливається водою з молоком, солиться і ставиться на вогонь. Після досягнення кипіння кашу потрібно варити на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин. Під кінець варіння в каструлю додати ягоди смородини, перемішати і залишити на вогні ще на пару хвилин. Грушу потрібно почистити від шкірки, вирізати серцевину і порізати на маленькі шматочки. На сковорідці розтопити масло, додати в нього шматочки груші і смажити 2 хвилини, помішуючи. Смажену грушу викласти в тарілку каші. Під кінець блюдо потрібно полити медом і посипати корицею.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Всесвітній організації охорони здоров'я розповіли, як захиститися від штаму коронавірусу "Дельта".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні вчергове заговорили про посилення карантину.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про введення обов'язкового медогляду і пояснили його нюанси.