Уживання каши з пшона може знизити ризики виникнення захворювань серця і судин.

А також допоможе впоратися з ожирінням і дітей і підлітків, пишуть російські ЗМІ.

Світові вчені виявили, що зерно пшона є менш алергенним, ніж інші зерна. Пшоно легко засвоюється організмом і підходить людям з проблемами з травленням.

Зерно містить багато білка, його рівень вище, ніж в ячмені і рисі. Крім того, в ньому міститься достатня кількість жиру. Пшоно має в своєму складі незамінні амінокислоти, жирні кислоти, мікроелементи і ферменти.

Пшенична крупа багата вітамінами групи В, фолієвою кислотою і фосфором. Так, наприклад, фосфору в крупі міститься в два рази більше, ніж в м'ясі. Крім того, пшоно містить значну кількість цинку, йоду, калію, натрію, магнію і брому.

Щоб виявити всю корисність пшона, вчені провели дослідження, в якому брали участь майже 900 осіб. Протягом певного періоду вони повинні були з'їдати різні страви, приготовані з пшона, наприклад, каші, коржі, запіканки, печиво або супи.

Результати дослідження показали, що регулярне поїдання пшона, знизило рівень триацилгліцеринів в крові майже на 10%. Також знизився артеріальний тиск на 5-7%, а також ІМС у людей із зайвою вагою. Це все дозволяє знизити ризики появи хвороб серця, цукрового діабету і ожиріння.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі назвали кашу, здатну зупинити серце.

Також "Hyser" повідомляв, що медики розповіли, чому корисно тримати в спальній кімнаті лимон.

Нагадаємо, що американські вчені розповіли про найнебезпечніший спосіб приготування яєць.