Каши, як джерело корисних вітамінів і мінералів, високо цінуються в українських сім'ях.

Одна з таких каш - ячмінна, пише "Голос". Вона дуже проста, але в той же час корисна.

Ячмінь, з якого робиться каша, захищає організм від токсинів. Як відмінне джерело клітковини, він не тільки позбавляє від шкідливих токсинів, але і підтримує оптимальну мікрофлору кишечника.

Один з європейських журналів опублікував результати дослідження, згідно з якими стало відомо, що ячмінь корисний для зниження рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ. Це відбувається головним чином через присутність бета-глюкана.

Але є і не дуже корисні каші і все через свій склад. Так, дієтологи вважають, що манна каша в спеку може нашкодити організму. Все через те, що, з'ївши порцію манки, людина незабаром зголодніє.

Фахівці розповідають, що манна каша швидко перетравлюється організмом на відміну від інших круп, які дарують насичення на більш тривалий час.

Також вони рекомендують варити каші на воді, а не на молоці. Тому, що в спеку кашею на молоці можна отруїтися. Каші на молоці гарні для дітей в період їх зростання, а ось що стосується дорослої людини, то вона посприяє його росту тільки вшир.

Дієтолог Наталія Самойленко розповіла, що глютен у складі продукту шкідливий для організму. Калорійність манної каші перевищує енергетичну цінність деяких десертів і провокує скачки інсуліну в крові. Особливо, якщо вона приготовлена на молоці.

Раніше "Hyser" писав про те, що ця каша захистить організм від серйозних недуг.

Також "Hyser" повідомляв, що лікарі попередили про шкоду популярної в українців каші.

Нагадаємо, що названа каша, яка провокує виразку шлунка.