Деякі види чаю дуже корисні для людини завдяки своєму складу.

Вітаміни і мінерали у гарячого напою улюбленого багатьма українцями, може значно поліпшити здоров'я, пише "Голос".

Найкориснішими вважаються трав'яні чаї. Наприклад, чай з кропиви містить в собі флавоноїди, каротиноїди, вітаміни і мінерали, які мають позитивний вплив на організм людини.

Кропив'яний чай корисний для серця і знижує ризик виникнення інсульту. У пекучої траві міститься гістамін, який має протизапальну дію на організм. Це зменшує напругу в артеріях і кровоносних судинах і, як наслідок, сприяє більш здоровому кровообігу і правильному насиченню організму киснем.

В результаті у людини істотно знижується ризик виникнення серцевого нападу та інсульту.

Завдяки фітотерапевтичним з'єднанням цей чай корисний при артриті. Напій полегшує біль в суглобах при остеоартриті і подагрі. А екстракти листя кропиви можуть знизити запальний каскад при аутоімунних захворюваннях, таких як ревматоїдний артрит.

Нагадаємо, що раніше дослідження данського вченого К'єльда Хермансена, опублікованого на порталі National library of medicine, показало, що любителям кави вранці одна чашка кави знижує ймовірність розвитку діабету другого типу, синдромів Паркінсона, Альцгеймера, а також депресії.

Регулярне вживання кави в оптимальних кількостях здатне знизити ризик виникнення тромбом і розвитку інсульту. Також кавомани менш схильні до розвитку певних типів раку.

Оптимальною дозою вважається 3-4 чашки кави на добу. У разі перевищення рекомендованої кількості, напій почне приносити шкоду організму.

Раніше Hyser писав про те, що українцям порадили, від яких продуктів варто відмовитися, щоб уповільнити старіння.

Також Hyser повідомляв, що експерти пояснили, як регулярне вживання часнику здатне змінити життя.

Нагадаємо, що експерти назвали ознаку, за якою можна визначити наявність раку.